Wat een dag!!

Wat een dag! In de ochtend begint het al geweldig. Alle kinderen werken mee. Ze helpen elkaar met het maken van de drinkbekers. Haren gaan gemakkelijk in een vlecht. De hond schijt al binnen vijf minuten. Er zit een zondagsrijder voor mij maar ik haal toch de trein.

Eerst een leuk overleg over een Big Data bijeenkomst waar ik dagvoorzitter mag zijn en dan in de trein naar Ede (in één keer in de goede) voor een hele leuke klus voor de Programmaraad. Daar is iedereen gezellig en doet leuk mee.

Op de terugweg haal ik thee en houdt een man de deur voor mij open in de stationsrestauratie. Ik dank hem hartelijk: “meneer wat fijn dank u wel en dat op internationale vrouwendag.” Hij kijkt boos en zegt: “wat een geleuter al die zeurende vrouwen wij hebben toch ook geen mannendag”. Ik glimlacht hem terug; “jawel meneer dat heet griep”.

Daar komt mijn trein en ik ben op tijd in Stadsdeelkantoor Oost voor de viering van Internationale Vrouwendag. Ik eet met 200 vrouwen. Aisha wil mijn haar knippen, niet omdat het niet goed zit maar gewoon omdat ze mij wil helpen, gratis ook nog. Iedereen is lief.

Ik mag na het eten de artiesten voor het avondprogramma aankondigen. Het zijn alleen vrouwen en wat voor vrouwen. De sfeer is anders dan op andere avonden, er is warmte en bewondering over en weer.  Het gaat over het neuken van een rabarberkut, over de menstruatiecyclus, over oude handen die gewerkt hebben en nu niet meer worden gezien, ook wel bekend als cabaret, poëzie, performance art en opera.

Ik krijg na enig gedoe mijn Über app weer aan de praat en tref de Überaardigste Überchauffeur. Het is maar tien minuten rijden maar wij moeten huilen van de lach.

Ik heb mijn aansluiting met de trein en ook nog eens mijn overstap op Heemstede-Aerdenhout. Hoe groot is die kans? Als ik thuiskom is daar mijn moeder die de hele week al op de kinderen past omdat de nanny ziek is (beterschap Claudia!!). Kunnen wij niet gewoon van elke dag internationale vrouwendag maken? Dan ziet de wereld er een stuk leuker uit.