Mam, is dat wel verantwoord?

Mam, is dat wel verantwoord?  Dat is wat mijn zoon tegen mij zegt als ik hem vertel dat ik wil stoppen met mijn vaste baan. Ik kijk hem lachend aan en bedenk mij dat het mij prima is gelukt om zelfdenkende kinderen te maken. Deze vraag had ik dus kunnen verwachten.

En zijn vraag is natuurlijk terecht, ik heb hem mijzelf ook vaak gesteld het afgelopen jaar. Je lijkt wel gek, je hebt een vaste baan als ambtenaar zekerder dan dat wordt het niet. Je bent verantwoordelijk voor vier kinderen, een hond en een hypotheek. Wat nou als je geen opdrachten binnen krijgt? Zit de wereld nou echt op jou te wachten?

Ik ben een alleenzorgende moeder van vier kinderen (niet alleenstaand want ik lag blijkbaar nog prima in de markt). Ik ben vijf jaar geleden gescheiden en heb toen mijn passie gevonden, comedy. Ik timmerde al lekker aan de weg toen het ministerie doorkreeg dat ik regelmatig op het podium stond. Zij vroegen mij steeds vaker om een bijeenkomst te begeleiden en waren gecharmeerd van mijn stijl. Inhoudelijk op de hoogte, gevat en met humor een ontspannen sfeer neerzetten. Ik volgde een training bij dagvoorzitter.nl (aanrader). En kreeg privé ook steeds vaker de vraag om als dagvoorzitter op te treden. En ook voor onderwerpen die niets met mijn werk te maken hadden. Dat vond ik minstens zo leuk. Een heel nieuw onderwerp waar je even induikt en kennis die je vervolgens weer meeneemt. Het begon langzaam te kriebelen, ik zou dit veel liever full-time doen. En met het kriebelen kwamen alle ‘maar wat als’ vragen.  Inmiddels kriebelt het te hard en weet ik het zeker….

Ja het is verantwoord, ik heb geen wetenschappelijk bewijs of cijfers die mijn keuze onderbouwen. Het is puur gebaseerd op het feit dat ik met heel mijn ziel geloof dat iedereen alles kan worden wat hij of zij wil brandweerman, prinses of dagvoorzitter.