Ik kan zelf ook nog wel wat leren….

Ik deed een oproepje op al mijn socials: heeft iemand mijn hulp nodig? Ik ben dagvoorzitter en heb ontzettend veel talks, presentaties en keynotes gezien. Soms hele toffe, waarbij de zaal geboeid was en iedereen er helemaal in op ging. Maar ik heb het ook wel mis zien gaan. Hoe zeg ik dat netjes… Ik heb crematies gezien waar meer leven in zat.

Als comedian maak ik dat zelf ook mee. Meestal speel ik wel lekker. En soms speel ik waanzinnig! (ja echt) Maar ik ga ook af en toe ook verschrikkelijk dood. Ik weet nu dat ik het voor een groep vrijwilligers van een bibliotheek in de bible belt niet heel lekker doe…..stilte heeft voor mij een nieuwe dimensie gekregen. 

Dat is niet het leukste gevoel kan ik je zeggen. Ik zie het ook vaak gebeuren bij mensen die een talk geven. Maar er zijn een heleboel truckjes die ik zelf heb geleerd en heb gezien bij andere die het allemaal een stuk makkelijker maken. Het gaat dan vooral om de opbouw van een talk en interactie. En daar weet ik ondertussen aardig wat van af.

Maar ik kreeg een berichtje van Thijs met een andere vraag. Esther kan jij mij helpen om meer humor in mijn talk te verwerken…. Dat leek mij wel het proberen waard. Hij is een Technerd dat is een soort Macgyver die wereldproblemen oplost met gezond verstand en een rol duct tape. Daar moet je toch iets leuks van kunnen maken. 

De afspraak was: ik kijk een opname van zijn talk en dan nemen wij dat samen door. Zo gezegd zo gedaan. Wat was dat leuk zeg!!

Ten eerste is het bijzonder dat iemand zo dapper is om zich zo kwetsbaar op te stellen en zo openstaat voor feedback.

Ten tweede wat een gave baan heeft die gast zeg (zoek hem op en kijk wat hij voor je kan betekenen).

Maar ten derde en voor mij het belangrijkst wat gaaf om iemand zo te kunnen helpen. Wij hebben gesleuteld aan de vorm en de opzet van zijn talk. Want humor is leuk maar het mag nooit ten koste gaan van de inhoud. Maar hij kwam voor de humor en die hebben wij er ook zeker ingekregen. 

Ik was achteraf helemaal blij. Ik was eindelijk weer eens nuttig geweest sinds dat Corona gedoe en ik had iemand geholpen. Dus ik besloot een vlog te maken…..

Nou ik kan je zeggen ik heb ook nog heel wat te leren. Ik heb hem al aan een paar mensen laten zien en weet nu: nooit meer met oortjes in een vlog maken en in de camera kijken!! Er is vast nog veel meer wat ik kan leren dus kijk mijn vlog en laat het mij weten. 

En als je mijn hulp wilt, dan weet je mij te vinden. 

Klik hier voor mijn vlog.

Klik hier om Thijs op te zoeken. 

Klik hier voor Martijn Beekman (hij maakte die mooie foto).

hoe krijg ik meer humor in mijn speech.
Als dagvoorzitter zie ik heel veel sprekers. foto: Martijn Beekman