Bloed, zweet en tranen…

Of angstzweet, paniek en twijfel. Ik weet het allemaal even niet zo goed. De nieuwe maatregelen duren voorlopig tot 1 juni. Heel verrassend vind ik het niet. Tuurlijk heb ik ook al lang zitten berekenen hoe groot het gat is tussen nu en nooit (bløf woordspeling, sorry. Dit is wat ik doe, wen er maar aan).

Paniek:

Als je het hoort op tv is het toch echter. Juni!! Ik snap het en het is logisch en prima en goed maar in mijn sector betekent dat op z’n vroegst in september weer werk en in oktober pas weer facturen die gaan binnenkomen. Ik zie comedians op hun socials afscheid nemen van het seizoen en bookers wensen iedereen sterkte met aankomende faillissementen. In mijn inbox weer mails van organisatoren die evenementen annuleren.

Ik zit in een soort verlammende impasse. Om mij heen zie ik allemaal mensen slimme dingen doen. Youtube kanalen nemen een vlucht. Collega’s bieden trainingen en cursussen aan. Mensen zijn bezig met online comedyshows en seminars over belangrijke onderwerpen. 

Twijfel:

Waarom doe ik niets? Ben ik te laat? Maar wat moet ik dan? Een baan? maar wat als in september alles weer opstart? Moet ik dan die baan weer opzeggen. En wat zijn dan de financiële gevolgen. Ik was al eens in loondienst en zzp’er in één jaar. Nou daar vrolijk je je belastingaangifte ook niet mee op. Als zzp’er een klus dat lijkt mij wel leuk! maar hoe dan? Iedereen werkt thuis. Gaan ze nu iemand aannemen en inwerken op afstand? En dan nog ik heb hier ook nog vier kinderen rondlopen… 

Ik heb een heel lijstje met ideeën. Maar ja dat ligt daar maar te liggen en langer te worden.  

Maar ik ben er klaar mee! Ik ga op zoek naar een baan. Die moet je eerst maar eens vinden en je dan pas zorgen maken! En tot die baan er is ga ik echt aan de slag met mijn ideeën.

Angstzweet:

Dus beste mensen vanavond heb ik eindelijk mijn cv geschreven. Je zou denken dat mensen die op een podium staan graag in de schijnwerpers staan en makkelijk zo’n dingetje in elkaar typen…. Niets is minder waar. Ruim een week heb ik er over gedaan om de moed te verzamelen. Wat word je daar onzeker van zeg. Heb hem net verstuurd naar een vriend om er even naar te kijken. Maar wel pas toen ik zeker wist dat hij al naar bed was….